GSMA planira održati MWC22 u Barceloni

blank

U prvom planu su ipak zdravlje i sigurnost svih koji bi krajem veljače 2022. mogli posjetiti najbitniji događaj u godini

Za sljedeće izdanje Mobile World Congress 2022 u Barceloni postavljeni su detaljni strogi zdravstveni i sigurnosni protokoli, a posjetitelji će morati potvrditi svoj status cijepljenja, predočiti negativan test ili potvrdu o oporavku od Covid-19 bolesti (koronavirusa) kako bi dobili pristup mjestu održavanja.

Na isti je način održan i MWC21 krajem lipnja 2021. godine, s tim da su svi posjetitelji, bez obzira na status (cijepljen, negativan test, prebolio) morali na licu mjesta napraviti brzi test, koji se plaćao 15 eura, a rezultati su bili dostupni kroz 15 minuta (SMS porukom).

blank

Uvjeti sudjelovanja vrijede za posjetitelje, osoblje, radnike na licu mjesta, izlagače, dobavljače i druge partnere. Kao i kod izdanja iz 2021., dokaz o pridržavanju protokola bit će pohranjen i prikazan u službenoj aplikaciji događaja, prenosi Mobile World Live.

Ostale mjere uključuju korištenje maski koje zadovoljavaju FFP2 standarde, kao što je bio slučaj na GSMA događajima ranije ove godine; poboljšana je ventilacija u prostoru Fira Barcelona u kojem će se održati MWC22, pojačane su mjere čišćenja te praćenje gužve.

blank

Industrijska udruga udružila se sa zdravstvenom tvrtkom Quironprevencion kao službenim medicinskim partnerom za događaj koji se održava od 28. veljače do 3. ožujka 2022. s temom Connectivity Unleashed.

Protokoli koji su na snazi proširuju GSMA-ove politike posvećene zajednice koje su već bile korištene za MWC21 događaje u Barceloni, Los Angelesu i Šangaju, a razvijeni su u partnerstvu s lokalnim vlastima i predstavnicima mjesta održavanja.

Izvršni direktor GSMA Limited John Hoffman izjavio je kako zdravlje i sigurnost ostaju glavni prioritet organizacije. Portal Portofon.com bit će prisutan i sljedeće godine u Barceloni, kao i svih prethodnih godina – u Barceloni smo bili čak i tijekom otkazanog MWC20 u veljači 2020. godine.

blank