Huawei dokazao da je 5G čak 20 puta učinkovitiji od 4G

blank

Huawei uz Green 5G Power tehnologiju koristi umjetnu inteligenciju i internet stvari te na taj način povećava energetsku učinkovitost 5G mreže za 20 posto

Huaweijeva 5G tehnologija koja čuva energiju dobila je na ovogodišnjem sajmu ITU (International Telecommunications Union) – Telecom World Awards Ceremony, koji se održao u Budimpešti, priznanje za očuvanje okoliša. Priznanje Green 5G Power odnosi se na promicanje i afirmaciju zelene digitalne ekonomije, posebno izvanrednog doprinosa u smislu očuvanja energije, zaštite okoliša i smanjenje utjecaja mobilnih mreža.

blank

Naime, energetska učinkovitost brzo postaje jedna od najvećih briga za telekomunikacijsku industriju. Samo u 2018. godini 10 vodećih operatora potrošilo je više od 14 milijardi dolara na električnu energiju.

Huaweijeva Green 5G Power tehnologija je 10 do 20 puta učinkovitija od konvencionalne 4G
tehnologije. Green 5G Power integrira tehnologije umjetne inteligencije (AI – Artificial intelligence) i interneta stvari (IoT – Internet of things) u elektroenergetski sustav i na taj način povećava
energetsku učinkovitost 5G mreže za 20 posto.

„5G tehnologija osigurat će koordinaciju između telekomunikacijskih energetskih sustava i bežičnih
sustava, čineći mreže mobilnih komunikacija jednostavnijim i učinkovitijim. Huawei se opredijelio za budućnost i zelenu ekonomiju i industriju, pa nastavljamo sa ulaganjima u istraživanja i razvoj kako bismo se uklopili u ciljeve održivog razvoja u skladu s preporukama UN-a“, izjavio je Hao Yingtao, Huaweijev direktor za bežične uređaje i tehnologije.

Huawei Green 5G Power tehnologija razvijena je u skladu s temeljnim načelima jednostavnog,
inteligentnog i zelenog rješenja, a komercijalno je prihvaćena u mnogim zemljama, uključujući Italiju, Južnu Koreju, Katar i dr. Huawei već niz godina ulaže u inovacije i projekte temeljene na zelenim i nisko-ugljičnim tehnologijama.