Idemo u Ameriku: evo koji su se pametni telefoni najviše kupovali

blank

Nevjerojatan godišnji rast od 428 posto na američkom tržištu ostvario je OnePlus te postao najbrže rastući OEM proizvođač

U prvoj polovici 2021. godine s rastom od 428% YoY OnePlus je najveće iznenađenje na tržištu SAD-a. Slijedi Motorola s rastom od 83 posto, a na listi su Apple s rastom od 53 posto, Nokia HMD 35 posto i Samsung sa 17 posto rasta.

Google je imao pad od 7 posto, LG (koji više niti ne proizvodi pametne telefone) 35 posto pada dok je ZTE pao za 77 posto.

Na američkom tržištu pametnih telefona zabilježen je porast prodaje od 27% u odnosu na prethodnu godinu u prvoj polovici 2021. I Apple i Samsung uređaji bili su najprodavaniji u premium segmentu s 53%, odnosno 17% međugodišnjeg rasta. OnePlus, Motorola i Nokia HMD zabilježili su snažan rast na tržištu zahvativši prazninu ostavljenu izlaskom LG-ja iz poslovanja s pametnim telefonima.

Proizvođači kao što su OnePlus, Motorola i Nokia HMD uspješno hvataju zamah. Opskrba za mnoge proizvođače Androida bila je ograničena, posebno za uređaje ispod 600 USD. Samsung bi sigurno mogao biti još uspješniji da je imao zalihe telefona koje bi zadovoljile potražnju. Galaxy A32 5G bio je veliki hit u kampanji T-Mobilea “5G za sve”.

Foto: Krunoslav Ćosić
Foto: Krunoslav Ćosić

T-Mobile je promijenio uređaj uz koji se korisnici mogu prebaciti na 5G – sada je to OnePlus N200. Ovaj uređaj jedan je od trenutno najpovoljnijih 5G uređaja na tržištu. Pomoći će to OnePlusu da poveća svoju bazu i postane rani pobjednik u popunjavanju praznine koju je ostavio LG, smatraju u Counterpointu koji je objavio izvještaj.

OnePlus je postao najbrže rastući OEM proizvođač u prvoj polovici 2021. godine s rastom od 428% YoY. Uvođenjem N100 i N10 5G u siječnju, OnePlus je brzo stekao tržišni udio u T-Mobileu. Osim toga, nastavlja s pojačavanjem prisutnosti svojih vrhunskih uređaja, najnovijih OnePlus 9 i 9 Pro.

OnePlus je dodatno povećao svoju prisutnost u drugom tromjesečju zbog izlaska LG-ja iz tržišta pametnih telefona dok je N100 već mjesecima jedan od najprodavanijih pametnih telefona u T-Mobileovom Metrou.