Nešto potpuno novo i totalno cool: aplikacija za šetnju psa

blank

Putem mobilne aplikacije PetNet vrlo lako ćete pronaći osobu za šetnju vašeg psa, a i sami se možete ponuditi za taj posao i zaraditi novac

blank

PetNet, inovativna hrvatska mobilna i web aplikacija za šetanje i čuvanje ljubimaca od sada je dostupna svim vlasnicima kućnih ljubimaca koji trebaju osobu za šetnju kad oni nisu u mogućnosti. Isto tako, putem Petnet aplikacije pruža se prilika za zaradu novca svima koji šetnjom psa žele podebljati svoj džeparac. Uvjet su iskustvo s ljubimcima i bezuvjetna ljubav prema najboljim prijateljima.

blank

Aplikaciju je gotovo u potpunosti osmislila i kreirala Zagrepčanka Marina Milinović, a prepoznat ćete ju u iOS i Android trgovini po crnoj šapici unutar zelenog kvadrata, uz potpis Softwise d.o.o. Do aplikacije možete i preko weba, na adresi www.petnet.care

Prvi hrvatski servis za ljubimce (i za njihove vlasnike) spaja vlasnike ljubimaca s raspoloživim šetačima/čuvalicama. Vlasnik kreira ponudu da treba čuvanje u svojem domu ili kod čuvalice odnosno šetnju za psa i njemu se javljaju zainteresirani šetači u lokacijskom krugu kojeg si korisnici odaberu. To može biti udaljenost od pet kilometara ili pak manje ili više, po izboru.

blank

 

Vlasnik zatim odabire šetača prema parametrima koji su mu važni: npr. koliko je ocjena, cijena itd. Šetnja se prati putem GPS-a u realnom vremenu, a vlasnik šetaču za uslugu plaća gotovinom, po završetku šetnje. Dakle, u bilo kojem trenutku možete provjeriti gdje se nalazi vaš pas odnosno da li se zaista obavlja šetnja ili se sjedi u kafiću, na primjer.

Marina je pse počela šetati prije sedam godina, zajedno sa svojim psom. Prvo joj se javio susjed, a zatim je uskoro dobila upite od ljudi može li prošetati i njihovog psa. Broj pasa se povećavao, a Marina je dobila ideju za aplikaciju koja bi povezala dvije strane te je nakon pola godine nastala aplikacija Pet-Net koju smo i sami isprobali.

blank

Nakon instalacije aplikacije na pametni telefon i registracije koja se sastoji od unosa imena i prezimena, broja telefona, adrese na kojoj stanujete, email adrese i lozinke trebate odabrati tražite li šetača, vi želite biti šetač, a moguće je biti i vlasnik ljubimca i šetač. Odmah po registraciji, pri kojoj možete uploadati svoju i fotografiju psa te dodati kratak opis sebe i psa (ovisno koju uslugu koristite), dobit ćete kao znak dobrodošlice 5 Pet.coinsa.

Zatim kao vlasnik ljubimca oglašavate u kojem terminu tražite šetača, a šetači se zatim mogu prijaviti, ukoliko se nalaze na tom području. Dakle, ne bira šetača sama aplikacija, kao što je recimo slučaj s Uberom, koji koristi sličan sistem rada, nego vlasnik odlučuje kome će povjeriti čuvanje ljubimca. Možete birati šetača prema ocjeni koju ima na aplikaciji, prema cijeni koju traži za uslugu.

blank

U samoj aplikaciji možete pratiti svoju statistiku koja se sastoji od vremena koje ste proveli, prijeđenih kilometara i koraka te koliko ste psa šetali. Cijene za šetnju se kreću od 25 do 35 kuna po satu, a ukoliko se radi o čuvanju psa u periodu od 24 sata tada je iznos oko 100 kuna. S tim da ćete kod Marine, ukoliko nju odaberete za šetača, uz čuvanje dobiti i hranu za psa.

Ako je riječ o ranojutarnjoj šetnji ili vani pada kiša, cijene usluge rastu. Zasigurno će cijena za božićne blagdane biti višestruko veća. Njezinog su psa čuvali za 70 kuna, ali je ona donijela svoju hranu za psa. Zgodno je šte se unutar aplikacije nalaze i hitni kontakt brojevi, ukoliko se dogodi neka nenadana situacija. Isto tako, kroz postupak ocjenjivanja moguće je dodijeliti crveni karton, a nakon što osoba dobije drugi crveni karton odmah slijedi isključenje iz aplikacije.

blank

Plaćanje usluge se odvija u tri faze:
Korisnici PetNet platforme preko Paypala, bankovnog računa ili u gotovini uplaćuju Pet-Netu iznos koji sami odrede, za koji se dobivaju Pet.coins novčići koji su platežno sredstvo na platformi.

Za uplaćeni iznos Pet-Net pružatelju usluge upisuje određeni broj novčića Pet.coinsa iz kojih se PetNetu plaćaju provizije za svaki obavljeni posao, a koji se automatski oduzimaju u trenutku kad tražitelj usluge potvrdi prihvat svoje ponude.

Tražitelj usluge naknadu za pruženu uslugu plaća direktno pružatelju usluge, a kreiranje usluge plaća novčićima Pet.coinsima. Svaki korisnik platforme za dobrodošlicu dobiva jednu besplatnu radnju.

blank