Od sada su preko Vibera mogući grupni video pozivi s 20 osoba

blank

Odlična vijest za korisnike Viber aplikacije – moguće je istovremeno kroz video poziv komunicirati s 20 osoba

Uz novu Viberovu funkcionalnost, koja omogućuje grupne pozive s do 20 osoba, bit će moguće obavljati veće sastanke i online edukacije, kao novi standard nakon COVID-19 pandemije. Opcija nema vremensko ograničenje i nije vezana uz prestanak pandemije koronavirusa.

Potaknuti velikim uspjehom grupnih glasovnih poziva, u Viberu su svoju aplikaciju odlučili dodatno obogatiti grupnim video pozivima, idealnim rješenjem za sve veću potrebu za video pozivima koji zamjenjuju sastanke uživo, bilo s obitelji i prijateljima ili poslovnim kolegama.

S Viberovim grupnim video pozivima majstori chefovi mogu održati tečajeve kuhanja, joga instruktori će polaznike učiti pravilnom disanju itd. Sve su ove aktivnosti izvedive putem same Viber aplikacije, uz mogućnosti poput dijeljenja ekrana i video emitiranja za mobilne i desktop uređaje. Korisnici od prije mogu koristiti grupne chatove do 250 osoba.

Kako pokrenuti grupni video poziv:
● Kliknite novi “video” gumb na vrhu ekrana ili jednostavno dodajte još osoba u već pokrenuti
video poziv.
● Uživajte u razgovoru s obitelji i prijateljima koje možda nemate priliku vidjeti uživo.

blank

Korisnici također mogu izabrati jednog sudionika i njegov ili njen video prikačiti na svoj ekran tijekom poziva. Video će biti prikačen samo za njih. Korisnici tijekom poziva mogu isključiti svoj mikrofon ili kameru, kao i vidjeti jesu li isto učinili i drugi sudionici.

“Iznimno nam je drago što našim korisnicima možemo ponuditi sudjelovanje u video pozivima do 20 ljudi, što uskoro namjeravamo i dodatno proširiti. Viber kao platforma ima važnu društvenu ulogu jer će nam jednostavnost video komunikacije odsad u životima igrati mnogo veću ulogu. Ovu smo funkcionalnost odlučili uvesti kako bismo korisnicima omogućili što vjerniju alternativu susretima uživo kada oni nisu mogući,” pojasnio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

Viber Media, tvrtku koja je instant messaging aplikaciju Viber (za dopisivanje) izradila za iPhone korisnike, u izraelskom Tel Avivu su 2. prosinca 2010. godine pokrenuli Talmon Marco i Igor Magazinnik. Aplikacija je od 19. srpnja 2012. godine dostupna i za Android korisnike. U prve dvije godine rada Viber nije generirao prihode, a u 2013. godini pokrenuli su Viber Out glasovne pozive te Viber sticker trgovinu.

13. veljače 2014. godine Viber je za 900 milijuna USD akvizirao japanski Rakuten. U srpnju 2017. godine tvrtka Viber Media mijenja naziv u Rakuten Viber. Inače, Viber je u 2020. godini najpopularnija mobilna aplikacija u Ukrajini – instaliran je na čak 97 posto pametnih telefona u Ukrajini.