Ove godine slijede dvije sezone A1 Adria League powered by ESL

A1 Adria League

A1 Adria League powered by ESL u 2019. godini donosi dvije sezone esport natjecanja te veći nagradni fond

Volite se igrati na računalu i na pametnom telefonu i u tome ste jako dobri? Sve koji obožavaju esport i pri tome se žele dobro zabaviti i zaraditi novac obradovat će velika novost – ove se godine održavaju dvije sezone – treća i četvrta.

Podsjetnik na prethodnu, drugu sezonu u kojoj se natjecalo gotovo 1.300 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije: odigrano je više od 2.000 mečeva, a pratilo ih je oko 140.000 navijača i gaming entuzijasta preko platforme Twitch, YouTube, specijaliziranog televizijskog kanala esportsTV, ali i uživo na jednom od najvećih gaming sajmova – Reboot InfoGamer powered by A1 – gdje su se igrala LAN finala u PC i mobilnim igrama.

Kako bi se sudionicima i gaming entuzijastima omogućio još bolji doživljaj esporta, profesionalno esport natjecanje timova i igrača iz regije A1 Adria League uvodi nekoliko promjena. Treća sezona igrat će se u potpunosti online tijekom proljeća i ranog ljeta dok četvrta počinje nakon ljetne pauze u kolovozu te će završiti velikim LAN finalima na Reboot InfoGameru sredinom studenog.

Igrat će se četiri igre, po dvije igre za PC te dvije mobilne igre, a foku će biti na PC naslovima – Counter-Strike: Global Offensive te MOBA igru Dota 2, koja dolazi kao zamjena prošlogodišnjoj League of Legends. U segmentu s mobilnim igrama igrat će se dva naslova u kojima će se okušati regionalne zvijezde esporta. To su Clash Royale te još jedna igra koja će biti objavljena naknadno.

Sad malo o novcu: nagradni fond je povećan za oko 13% te će iznositi 30.000 eura za 2019. godinu, odnosno za obje sezone. Tako će, primjerice, u 4. sezoni nagradni fond za pojedinu mobilnu igru biti 1.960 eura, dok će pobjedničke ekipe u igrama CS:GO i Dota 2 podijeliti 10.000 eura (5.000 po naslovu).

Još malo o novcu: gaming industrija će u 2019. godini zaraditi oko 150 milijardi dolara. S druge strane, vrijednost esport tržišta, odnosno natjecanja u igranju videoigara će dosegnuti milijardu dolara, procjenjuje Newzoou, kompanija za analizu i istraživanje gaming i esport tržišta.

blankblank