Poznato ime hrvatske foto scene otkriva skrivene vizure Umaga

blank

Mario Poje je glavni akter putopisno – umjetničke priče s Huaweijevim pametnim telefonom sa 108-megapikselnom kamerom

Tehničke karakteristike kamere pametnog telefona Huawei nova 9 SE Mario Poje testira u spontanim i ne toliko kontroliranim studijskim uvjetima fotografiranja i opet nas potpuno osvaja finalnim proizvodom.

Obiteljski odmor u Istri i Savudriji, točnije u već spomenutom Umagu, Poje je iskoristio za stvaranje novih fotografskih radova, a sama prigoda i društvo najužih članova obitelji dodatni su element koji svaku fotografiju boji dodatnim emotivnim nabojem.

Razlika između dobre i loše fotografije, danas uz vrhunske pametne mobilne uređaje i njihove vrhunske kamere, više počiva u iskustvu i smislu za trenutak te kadar koji je ispred vašeg objektiva.

blank

No, kad u ruci imate multifunkcionalni pametni telefon koji pri tome posjeduje specifikacije poput već spomenute 108 MP glavne kamere koja koristi inovativnu tehnologiju piksela 9-u-1 za povećanje veličine piksela na 2,1 µm i senzor od 1/1.52 inča upija više svjetla, što rezultira visokim dinamičkim rasponom i niskim šumom kadra, vaša kreativnost dobiva poprilično zadivljujući krajnji ishod.

Huawei nova 9 SE opremljena je ultra širokim kutom snimanja od 112° i makro kamerama od 4 cm. Zahvaljujući snažnom algoritmu za spajanje s više kadrova, stražnja četverostruka kamera snima realistične prizore, a Bokeh portretni način rada i otvor blende f/2.4 stavljaju subjekta u središte pozornosti.

blank

„Nastojao sam isprobati sve mogućnosti koje ovaj pametni telefon i kamera u njemu imaju, a najčešće sam koristio ultra široku leću za krajolike i 1x ili opcije bez zooma za fotografije na kojima su ljudi, jer je tada perspektiva prirodnija. Kod fotografija krajolika je baš lijepo do izražaja dolazio dobar dinamički raspon i prirodne boje. Testirao sam sve opcije fotografiranja i jako sam zadovoljan prikazanim dok za favorite moram istaknuti opcije Panorama, Aperture i Supermacro mode“, objašnjava Mario Poje.

blank blank