Viber obilježava 10 godina i najavljuje nove napredne usluge

blank

Viber aplikaciju koristimo od prosinca 2010. godine, a obilježavanje deset godina postojanja počelo je s novostima

Nova Rakuten Viberova usluga Chatbot Payments najavljuje širenje na tržište financijskih tehnologija, a aktivacija će početi u Ukrajini. Osim standardnih messaging funkcionalnosti, korisnici Vibera odsad će platformu moći koristiti i za kupovinu proizvoda i usluga, a za plaćanje će im na raspolaganju biti Google Pay ili neki drugi nativni oblik mobilnog novčanika.

Viber se širi van okvira samog messaginga po kojem je poznat već gotovo deset godina, a kompanija nastavlja razvijati platformu koja pokriva sve potrebe svojih korisnika, uz već priznatu besprijekornu zaštitu privatnosti.

Nova usluga Chatbot Payments, nakon početne faze na ukrajinskom tržištu, tijekom 2021. godine bit će postepeno aktivirana i u ostale zemlje. Kako društvene platforme i instant messaging rastu i razvijaju se, korisnici očekuju i dodatne usluge koje se ne svode samo na emotikone, GIF-ove i video pozive.

U Viberu smatraju da nema smisla koristiti 20 različitih appova za društvene mreže, plaćanje i dostavu hrane; i to sve uz već postojećih pet različitih appova koje koristimo za slanje poruka.

U 2017. godini 64 % millenialsa iskazalo je interes za P2P rješenja u messaging aplikacijama. Taj je postotak otad samo rastao, a pandemija je dodatno ubrzala potrebu za kvalitetnim rješenjima pomoću kojih ćemo gotovo sve moći obavljati online. Viber je prepoznao tu potrebu i najavio širenje ponude svojih usluga u smjeru financijskih tehnologija – usluga digitalnog plaćanja koju će nuditi posebno će adresirati očuvanje korisničke privatnosti.

Što će ponuditi Viberova usluga Chatbot Payments?

Korisnici će kupovati proizvode i usluge na siguran način, izravno kroz autorizirane chatbotove trgovaca. Ukoliko to njihova banka podržava, korisnici u svoj nativni smartphone novčanik mogu dodati svoju kreditnu ili debitnu karticu, a opcija plaćanja postaje dostupna za svaki chatbot kreiran pomoću Viberovog nativnog chatbot app programerskog sučelja (API).

Sa strane trgovaca, tvrtke koje žele primati uplate jednostavno se povežu s pružateljem platnih usluga koji podržava ovaj oblik plaćanja, kreiraju chatbota na Viberu i omoguće plaćanje kroz njega.

Viberova chatbot platforma ima nekoliko ključnih prednosti:

● štedi vrijeme: Chatbot Payments usluga omogućuje kupovinu u par klikova, izravno na Viberu
● multifunkcionalnost: krajnji korisnici sada putem chatbota mogu plaćati i za usluge koje već koriste (režije, dostava, prijevoz itd.)
● sigurnost: sve povjerljive informacije povezane s plaćanjem su šifrirane i nedostupne chatbotu, Viberu ili bilo kojoj trećoj strani
● poslovni benefit: bilo da se radi o manjem, srednjem ili većem poslovanju, pomoću Chatbot Payments usluge pokretanje vlastitog Viber kanala za povezivanje s klijentima i primanje uplata izrazito je jednostavno i brzo
● skalabilnost: brzi plasman na tržište u svakoj zemlji u kojoj su dostupni mobilni novčanici.

Izrazito smo ponosni što se Viber razvija i van okvira samog messaginga i na svjetskoj se razini pozicionira kao integralna platforma koja svoje korisnike cijeni kao ljude, a ne kao publiku za oglase. Privatnost i sigurnost korisnika od najveće su važnosti. To ne vrijedi samo kod prijenosa informacija putem poruka već i kod plaćanja i drugih aspekata digitalne komunikacije. Naša je misija korisnicima osigurati pristup sigurnoj alternativi za upravljanje svojim plaćanjem”, izjavio je Djamel Agaoua, izvršni direktor Rakuten Vibera.