Na Međunarodni dan žena pogledajte filmove i serije kojima se odaje počast njihovim postignućima

blank

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana žena Netflix ističe serije i filmove koje odaju počast i slave mnoge žene

Mnoge žene su pioniri, predvodnice u zabavnoj industriji iz cijeloga svijeta. Netflix, servis čije sadržaje možete gledati na svojim pametnim telefonima i televizorima, u povodu 8. ožujka i Međunarodnog dana žena, koji se od 1909. godine obilježava u cijelom svijetu, otkriva zanimljive priče o ženama.

Na taj način Netflix odaje počast društvenim, ekonomskim, kulturnim i političkim postignućima žena diljem svijeta. Mnoge spisateljice su nas svojim djelima upoznale s jedinstvenim pričama koje su putem Netflixa imale priliku podijeliti svoja ostvarenja u audiovizualnom formatu u više od 190 zemalja. Njihove su knjige velika inspiracija, a obuhvaćaju brojne žanrove od misterija i znanstvene fantastike pa sve do drame i pustolovnih žanrova.

Od Madam C.J. Walker, prve milijunašice (Self Made: Inspired by the Life of Madam CJ Walker) i Anvite Dutt koja je imala redateljski prvijenac s filmom Bulbbul do istinite priče o prvom ženskom borbenom pilotu Gunjan Saxena iz Indije (Gunjan Saxena: The Kargil Girl) te brojne druge.

Enola Holmes
Enola Holmes

Junakinja sposobna spasiti svijet jedinstvenim smislom za humor i sposobnošću deduktivnog zaključivanja? Sigurno već znate da je riječ o Enoli Holmes, Sherlockovoj sestri – u izvedbi Millie Bobby Brown. Lik je kreirala američka spisateljica Nancy Springer, koja je tijekom svoje karijere objavila više od 50 knjiga za mlade. Enola je osvojila više od 76 milijuna Netflix korisnika širom svijeta u gotovo četiri tjedna.

Daphne du Maurier je 1938. objavila knjigu Rebecca, zlokobnu dramu koja isprepliće romantiku i neizvjesnost. U to je vrijeme prodana u više od 3 milijuna primjeraka. U središtu priče je gospođa de Winter, koju je u najnovijoj ekranizaciji igrala Lily James, mlada žena koja se, nakon što se udala za udovca milijunaša, Maxima de Wintera (Armie Hammer), mora nositi sa sjenom pokojne supruge svojeg muža, čije nasljedstvo ostaje u kući dugo nakon njezine smrti.

Rebecca
Rebecca