Ovo će vam se sigurno svidjeti: Viber uvodi reakcije na poruke

blank

Opcija Message Reactions uskoro će biti dostupna korisnicima aplikacije Viber, a u međuvremenu su korisnici birali najdraži emoji

Uz funkciju Reactions proširit će se mogućnosti izražavanja u Viber Communityju, a povod uvođenja nove funkcije je obilježavanje Svjetskog dana emojija, 17. srpnja. Dakle, uskoro ćemo moći lajkati komunikaciju kroz Viber.

Viber je povodom ovog dana pozvao korisnike iz raznih zemalja da glasaju za svoj najdraži emoji. Imali su priliku birati između 5 različitih emojija – srce, LOL, šok, tuga ili ljutnja. Hrvatski korisnici najdražim su proglasili ljubičasto srce emoji. Svoj glas u Viberovoj anketi na Viber Hrvatska communityju dalo je više od 5.000 ljudi, a 51 posto njih glasalo je za emoji srca.

Svi spomenuti emojiji uskoro će se moći koristiti kao reakcije na poruke u svakom Viber Communityju, na iOS i Android uređajima.

blank

Kako bi koristili reakcije, korisnici će morati dugo kliknuti na već poznatu ikonu srca kraj bilo koje poruke, nakon čega će im se prikazati ponuđeni emojiji za like, LOL, šok, tugu i ljutnju. Širok raspon emocija korisnicima daje priliku savršeno odreagirati na razne poruke, fotografije, videa ili bilo koji oblik sadržaja iz Communityja koji prate. Koliko je bilo kojih reakcija moći će vidjeti tako da dugo kliknu na poruku i odaberu “Info”.

“U Viberu nam je izrazito bitno našim korisnicima pružiti mnoštvo načina na koje se mogu precizno izraziti u komunikaciji s drugima. Mogućnost ostavljanja ‘likea’ na poruku jednostavno nije dovoljno dobro obuhvaćala širok raspon emocija koje ljudi imaju dok čitaju. Morali smo im ponuditi nešto više. Opcija Message Reactions sada im pruža priliku reagirati na način na koji to žele,” izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.