5G stigao u još 10 hrvatskih gradova

blank

Hrvatski Telekom nastavlja sa širenjem dostupnosti 5G signala na postojećoj 4G mreži te sada pokrivaju 1,5 milijuna ljudi

5G signal Hrvatskog Telekoma dostupan je od sada i u Dugom Selu, Karlovcu, Krapini, Ninu, Poreču, Rovinju, Slavonskom Brodu, Umagu, Velikoj Gorici i Zadru. Ovih deset gradova pridružilo se Čakovcu, Kutini, Makarskoj, Novskoj, Opatiji, Trogiru, Zaprešiću, Borovu, Vrsaru, Bjelovaru, Jastrebarskom, Koprivnici, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Samoboru, Svetoj Nedelji, Đakovu, Našicama, Požegi, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Županji.

5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing). 5G tehnologija omogućuje tri osnovne stvari: brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti. Zdravstvo, obrazovanje, proizvodnja, poljoprivreda, energetika, turizam, promet samo su neka od područja koja će 5G uvelike unaprijediti.

„Uvođenje 5G mreže nije samo tehnološko pitanje, već odraz poslovne i nacionalne strategije koja će definirati koliko ćemo kao gospodarstvo i društvo biti uspješni i konkurentni u sljedećih deset godina. S obzirom na gotovo neograničene mogućnosti primjene u brojnim industrijama i segmentima ključno je 5G potencijal pretvoriti u realnost i stvoriti nove platforme na kojima će se temeljiti budući rast. Nove platforme koje će osigurati učinkovitije poslovne modele, naprednu povezivost i viši životni standard temeljen na modernim mobilnim tehnologijama. To je budućnost koju Hrvatski Telekom gradi danas“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

blank
Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, a na https://www.hrvatskitelekom.hr/5g dostupno je više informacija.