HP predstavlja Device-as-a-Service ponudu

blank

Na HP-ovom smo štandu u Barceloni tijekom Mobile World Congressa saznali novosti vezane uz proširenje HP-ove ponude uređaja kao usluge (Device-as-a-Service, DaaS).

hp
HP-ov štand na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni

Naglasak na HP-ovom nastupu u Barceloni bio je na strategiji i viziji za DaaS, saznali smo detalje o novim proizvodima, uslugama i rješenjima, pregled HP-ove ponude uređaja kao usluge za globalne korisnike i partnere te tržišna kretanja i ključne trendove koji stoje iza uvođenja DaaS rješenja.

O temi Device-as-a-Service (DaaS) u Barceloni smo razgovarali s Michaelom Parkom.

Michael ParkMichael Park, global head of Emerging Compute Solutions, HP Inc, objasnio nam je kako su DaaS uređaji uvijek konektirani na internet, bilo preko Wi-Fi ili mobilne LTE mreže. Koriste se za komercijalne poslovne korisnike te nisu namijenjeni privatnim korisnicima. Uz DaaS tvrtka ne mora brinuti o radu uređaja, nisu potrebni niti IT zaposlenici koji bi se brinuli o samim uređajima tako da je kompletna briga na HP-u. Dakle, ne morate razmišljati o hardveru i uređajima niti o kvarovima koji bi mogli nastati jer se o tome brine HP.

Pokrivena mogu biti i oštećenja koja eventualno nastanu na uređajima. Krajnji korisnik dobiva cjelokupnu podršku, čime se značajno smanjuju troškovi poslovanja tvrtke. Isto tako, ne morate niti razmišljati o različitim operativnim sustavima koje je potrebno održavati. Poboljšava se učinkovitost djelatnika kao i cjelokupne IT infrastrukture. Plaćate samo ono što zaista i koristite, uz jedan ugovor i jednu cijenu po uređaju.

Michael ParkKarakteristika DaaS-a je stalni napredak pa se uz razne analitičke alate i platforme čak i prije prestanka rada ili pojave nekog kvara može predvidjeti problem. Nadalje, nadgledaju se i performanse baterija. Ne koristi se AI odnosno umjetna inteligencija za praćenje cjelokupne analitike nego se koristi machine learning za potrebe DaaS-a. Sam DaaS odlikuju jednostavnost, kreiranje rješenja za end-usere te ulaganje u daljnji razvoj. Da biste mogli koristiti DaaS ponudu potrebno je obratiti se nekom od HP-ovih partnera te odabrati uređaje poput najnovijih desktop i prijenosnih računala te raznu dodatnu opremu. Michaela Parka smo upitali i o daljnjim planovima za pametne telefone, ali smo dobili odgovor kako Windows Phone model HP Elite X3, inače odličan smartfon, neće dobiti nasljednika.

HP Envy
HP Envy x2

HP je u Barceloni predstavio hibridno računalo sa stalnim pristupom internetu HP Envy x2 (12-e011nr) koje sadrži Qualcommov čipset Snapdragon 835 s osam ARM procesorskih jezgri koje rade na taktu do 2,6 GHz, a za oko 1000 američkih dolara u slobodnoj prodaji dobit ćete bateriju od čak 22 sata autonomije (19 sati video gledanja) te 12,3-inčni full HD ekran osjetljiv na dodir zaštićen Gorilla staklom. Radna memorija iznosi 4 GB, uz internu od 128 GB (UFS). Grafika je također Qualcommova – Adreno 450. HP Envy x2 ima odvojivu tipkovnicu, dodatnu stylus olovku za rad na ekranu.

Predstavljene su i serije prijenosnih računala HP EliteBook 800 G5 i HP Spectre x360 15.