Program konferencije Adriatic AWS Innovation Days 2019

blank

Budite dio događanja na kojem će nastupiti svjetski i regionalni stručnjaci u cloud tehnologijama – konferencija Adriatic AWS Innovation Days 2019 održava se u Opatiji

Adriatic AWS Innovation Days 2019 okupit će vrhunske svjetske i regionalne stručnjake iz područja cloud tehnologija koji će pričati i diskutirati o tehnološkim naprecima i inovacijama vodećeg pružatelja cloud usluga – Amazon Web Services te s publikom podijeliti svoja znanja, ekspertizu i praktična iskustva.

Ovogodišnje izdanje ove, za našu širu regiju, jedinstvene konferencije je okrunjeno krilaticom „Leading the way“ koja pozicionira konferenciju kao vodeću regionalnu konferenciju za tematiku AWS servisa te njene govornike kao lidere u tom području, spremne za širenje i dijeljenje znanja sa sudionicima.

blank

Raspored za oba dana konferencije prepun je kvalitetnih predavanja, panel diskusija i prilika za networking te se nalazi na službenoj web stranici. Sudionici će ovisno o svojim afinitetima moći birati smjer ili tzv. „track“ na kojem žele sudjelovati, i to između “Developer & IT Professional Track”, koji je fokusiran na tehnološke aspekte implementacije AWS servisa i “Executive Track”, koji je prvenstveno namijenjen rukovoditeljima poduzeća i usredotočen je na kreiranje vrijednosti za poslovanje pomoću AWS servisa.

Organizatori su već najavili renomirane svjetske i regionalne stručnjake i predavače, poput Marka Schwartza, AWS-ovog stratega i autora višestrukih knjiga uspješnica te Nick Larsena, potpredsjednika tvrtke iOLAP, koji će s publikom podijeliti svoja dugogodišnja iskustva u implementacijama cloud tehnologija u vodećim američkim i globalnim tvrtkama.

Također iz AWS-a dolaze Yiannis Nasios, AWS-ov teritorijalni menadžer za našu regiju, koji pomaže hrvatskim i regionalnim poduzećima iskoristiti prednosti poslovnog modela koji dolazi s primjenom AWS-ovih servisa, Domagoj Kovač, stručnjak za baze podataka koji će doprinijeti konferenciji sa svojim dugogodišnjim iskustvom u kreiranju robusnih podatkovnih rješenja u Benelux regiji te Darko Mesaroš, arhitekt specijalnih rješenja koji posjeduje zavidno znanje i ekspertizu u AWS servisima i njihovoj primjeni u svrhu razvoja aplikacija nove generacije.

blank

Međutim, to nisu svi inozemni predavači te ih ove godine ima još pregršt i svakako bi valjalo izdvojiti i Tomaža Borštnara, glavnog arhitekta rješenja tvrtke Fast Lane Central Eastern Europe, koja ima sjedište u Ljubljani i koja jedina u našoj regiji nudi usluge treninga i certificiranja u AWS tehnologijama kao i Jan Niklas Freya iz tvrtke VMware, koji će s publikom podijeliti nova rješenja proizašla iz kolaboracije između tvrtki VMware-a i AWS-a.

Pozvani predavači na ovogodišnjem izdanju konferencije su Luka Kladarić, koji je više od pola života proveo kao programer te sada obnaša funkciju chaos managera, u sklopu koje se bavi rješavanjem najizazovnijih IT problema i Dženan Dževlan, vrhunski DevOps stručnjak i „AWS-ov Community Hero“, koji je uvijek spreman podijeliti znanja sa svojom AWS zajednicom koju je izgradio u Bosni i Hercegovini, kao i sa sudionicima evenata i konferencija.

Jedna od tema kojoj će se posebice obratiti pažnja ove godine je modernizacija aplikacija, a o toj temi će, među ostalima, pričati i Alen Bašić, voditelj projekata zagrebačke tvrtke Ingemark, Jan Varljen, CTO i suvlasnik tvrtke Productive, brzorastućeg SaaS rješenja za upravljanje agencijama i poduzećima te Mladen Maravić, softverski arhitekt u Repsly-u, globalnom lideru u softveru za consumer packaged goods terenske timove.

– U današnje doba neizmjerno je bitno biti u toku s tehnološkim naprecima i inovacijama, kako za poduzeća, tako i za njihove zaposlenike. Konferencijom, s jedne strane, želimo približiti činjenicu hrvatskim i regionalnim tvrtkama da računarstvo u oblaku predstavljaju zrele tehnologije, koje su budućnost i koje mogu donijeti mnoge prednosti poduzećima, kao što su umirovljenje tehničkog
duga, skalabilnost, brže inoviranje, itd., a to sve uz smanjenje troškova kroz model plaćanja samo po potrošnji. S druge strane, želimo dati priliku sudionicima da budu usklađeni s globalnih trendovima i novitetima u jednom od najdinamičnijih i najbrže rastućih područja IT-a, kao i mogućnost za networking i sklapanje novih poznanstva. Iznenađeni smo koliko AWS stručnjaka ima u Hrvatskoj i regiji, kojima želimo dati priliku za okupljanje svake godinu u svrhu razmjenu ideja, znanja i praktična iskustva te se trudimo svake godine učiniti konferenciju većom i boljom, a pritom zadržati besplatnu kotizaciju za sve njene sudionike – rekao je Filip Krstanović, predsjednik organizacijskog odbora i voditelj razvoja poslovanja u iOLAP-u.

Konferencija će se realizirati u zajedničkoj organizaciji riječke IT tvrtke iOLAP i vodećeg svjetskog pružatelja cloud usluga Amazon Web Services (AWS), koji su osigurali svim zainteresiranim sudionicima besplatnu kotizaciju do popunjenja slobodnih kapaciteta. Više detalja o konferenciji te samu prijavu, možete pronaći na službenoj stranici konferencije Adriatic AWS Innovation Days:
https://adriatica.ws