Uređaji koje donedavno sigurno niste niti doživljavali, ali sad su dio svakodnevice

blank

Znate li što su MESHtar i Mi-Fi? Nastavite čitati jer ih sigurno trebate, a da toga niste niti svjesni. Prodaja im je narasla za više od 300%

Dva su uređaja koja ove godine u Hrvatskoj dobivaju svoju zasluženu slavu. Sve do proljeća ove godine, do korone, prolazili su ispod radara naših domova, a potom se samo uvukli u svačiju svakodnevicu.

Uz uređaje koje ćemo vam predstaviti možete istovremeno i raditi i učiti od kuće, a služe i zabavi. Počela je i nova školska godina, poprilično neizvjesna, ali neke stvari ne želite da budu neizvjesne, poput pristupa internetu. Uz pomoć novih uređaja. Predstavljamo uređaje, trenutne tech bestsellere.

Iz Iskona nam javljaju da je za dva uređaja u njihovoj ponudi prodaja u proteklih nekoliko mjeseci narasla za više od 300%, što je itekako značajno za nešto što se dosad smatralo „nišnim“ proizvodom.

Prvi uređaj (pravilnije bi bilo reći: komplet uređaja) je Iskonov MESHtar, proizvod koji „bilda“ kućni Wi-Fi do mjere maksimalne iskoristivosti u svakom kutu prostrane kuće ili stana. Isprobali smo ga, pročitajte test Iskon MESHtar i saznajte kako smo popravili internet u našem stanu.

MESHtar „ruši“ pregradne zidove i sve ostale smetnje koje ne dopuštaju Wi-Fi-ju da dođe do naše terase, vrta ili spavaćih soba na katu kuće. Mnogo konkretniji i kvalitetniji od pojačivača signala, ovaj uređaj počiva na tzv. MESH tehnologiji koja se u prošlosti koristila samo u velikim pogonima poput bolnica i vojnih postrojenja.

Napretkom tehnologije MESH uređaji postali su manji, iznimno jednostavni za instalaciju i korištenje te (ono najvažnije) cjenovno dostupni svakom domu koji muči muku s Wi-Fi signalom. MESHtar ne zahtjeva mrežu nekog određenog operatora niti ugovornu obvezu, već se može koristiti uz bilo koji fiksni Internet kojem treba pojačanje u cijeloj nekretnini.

blank

„Od trenutka web narudžbe pa do isporuke prođe svega par radnih dana, a korisnik plaća 49 kuna mjesečno sve dok koristi MESHtra. Ovo kvalitetno i praktično rješenje imamo već dulje u ponudi, no do proljeća su ga odabirali većinom poslovni korisnici, ugostitelji, iznajmljivači apartmana koji su si htjeli trajno riješiti problem s Wi-Fi-jem za radnike ili goste.
Kako smo u jednom trenutku ostali zatvoreni u domovima s ukućanima i oslonjeni na internet za komunikaciju, rad i učenje, tako je munjevito narasla potražnja za Iskon MESHtrom i u kućama katnicama, velikim stanovima, nekretninama s vrtom“, pojasnili su nam u Iskonu razlog porasta prodaje.

U Iskonu je aktualna akcija u kojoj se, uz 49 kuna mjesečne naknade, ne plaća jednokratna naknada za aktivaciju usluge.

Drugi uređaj je Mini router za van. I Iskon.Mobile Wi-Fi smo isprobali. Riječ je o Mi-Fi-ju, malom džepnom routeru u koji se umeće podatkovna SIM kartica i potom se na njega spaja više uređaja, na putovanju, u vikendici… Doslovno bilo gdje u pokretu, no u posljednje vrijeme sve češće i kod kuće.

blank

Iskonova podatkovna SIM kartica sadrži 60 GB prometa mjesečno, brzinu do 150 Mbps, a može se aktivirati te deaktivirati po želji i potrebi Iskonovca – nema ugovornu obvezu pa je praktična i za sezonalno korištenje.

„Uslijed pojačanog rada i učenja kod kuće, obitelji su pronašle dodatnu prednost ovih zgodnih prijenosnih routera s mobilnim data SIM karticama. Koriste ih da rasterete kućnu mrežu, na način da je nekoliko članova obitelji spojeno na mobilni, a nekoliko na fiksni Wi-Fi“, pojasnili su u Iskonu činjenicu da je i prodaja Mi-Fi routera višestruko porasla u posljednjih par mjeseci.

U ponudi Iskona nalazi se nekoliko Mi-Fi routera. Međusobno se razlikuju po maksimalnom broju uređaja koji se mogu spojiti na njih i vijeku baterije. Trenutno se ističe Huaweijev model, odmah
spreman za SIM karticu, koji s rokom trajanja baterije od 6 sati može paralelno ugostiti čak 16 različitih uređaja. Cijena tog uređaja na Iskon webshopu iznosi 349 kuna.

I za ovaj je bestseller, od narudžbe do dostave na kućnu adresu, potrebno samo nekoliko radnih dana, stoga je započeta back 2 school / back 2 work sezona idealan trenutak da trajno riješimo sve
svoje Wi-Fi probleme.