Wiko se širi: ulaze na američko tržište

blank

Sjevernoameričko tržište za Wiko predstavlja ogroman potencijal na kojem planiraju postati značajan igrač

Nakon osvajanja tržišta u više od 30 zemalja Europe, Afrike, Bliskog Istoka i Azije, proizvođač mobitela Wiko širi se i na tržište Sjedinjenih Američkih Država, čime nastavljaju svoju globalnu ekspanziju.

Wiko Ride prvi je smartphone s kojim preko Boost Mobile, podružnicom operatora Spring inače četvrtog po veličini mobilnog operatora na američkom tržištu, dolaze do američkih kupaca. Suradnjom su zadovoljni i u Boost Mobileu koji je ekskluzivno ponudio Ride svojim korisnicima, s ciljem da korisnik dobije pouzdan, kvalitetan pametni telefon bez pretplatničkog ugovora.

Wiko RideUz 5,45-inčni FWVGA+ ekran, 4G pametni telefon Wiko Ride u elegantnom izdanju dolazi s Android 9.0 Pie OS-om. S prednje se strane nalazi 2-megapikselna kamera, straga je 5-megapikselna s LED blicom, interna memorija nudi 16 GB uz 2 GB RAM-a, promjenjivu bateriju kapaciteta 2500 mAh, a sve pokreće 2 GHz četverojezgreni čipset.

Wiko Ride
Wiko Ride
Wiko Ride
Wiko Ride

Brandy Kang, izvršni direktor kompanije Wiko u SAD naglasio je u priopćenju za javnost: “Sjevernoameričko tržište ima ogroman potencijal za brand kao što je Wiko. Naši industrijski i istraživačko-razvojni kapaciteti, kao i snaga našeg europskog porijekla, otvaraju mnogo mogućnosti za predviđanje i ispunjavanje zahtjeva lokalnih operatora i partnera. Naš je cilj vrlo brzo postati značajan igrač u SAD-u.”

Brand Wiko rođen je u Francuskoj. U Zapadnoj Europi Wiko zauzima stabilnu četvrtu poziciju u konkurentnom okruženju mobilne industrije, a otvaranje sjevernoameričkog tržišta omogućuje im ulazak u novo doba s ciljem da tehnologija uvijek bude svima pristupačna.

Na hrvatskom tržištu Wiko nudi modele View3 (predstavljen u veljači na Mobile World Congressu), Wiko View2 Go, View2 Plus, View Max, View Go, View Lite, View2, View2 Pro, View Prime…

Wiko Y60 ima kompaktan zaslon od 5,45″ u omjeru 18:9, 1 GB radne memorije, 16 GB ROM-a u koji se može pohraniti više od 3.000 pjesama, 6.000 fotografija ili 80 aplikacija, a memoriju možete proširiti s microSD karticom do 128 GB. Opremljen je 5-megapikselnom glavnom kamerom i selfie kamerom s 5 megapiksela uz bljeskalicu te dolazi u Gradient Dark Blue, Gradient Bleen i Gold bojama kućišta.

Wiko Y60
Wiko Y60

Wiko Y80 ima veliki 5,99-inčni ekran, bateriju od 4000 mAh, dvostruku stražnju kameru od 13 + 2 megapiksela te prednju od 5 megapiksela, 16 GB memorije proširive do 128 GB.

Wiko Y80
Wiko Y80
Wiko Y80
Wiko Y80