Hrvati su pravi sportaši, pokazuje jedno online istraživanje

blank

Hrvati u prosjeku vježbaju barem triput tjedno, pokazuje Huaweijevo online istraživanje o navikama vježbanja na uzorku od gotovo 700 ispitanika

Više od 60 posto ispitanih vježba barem triput tjedno, a prosjek veći od 40 minuta vježbanja pokazuje posvećenost tjelovježbi. Prate se i učinci vježbanja, što je posljednjih godina postalo iznimno lako zahvaljujući pametnim uređajima koji su uvijek pri ruci, dok su aplikacije postale još pametnije i danas nude širok raspon mogućnosti praćenja parametara povezanih sa zdravljem korisnika.

Ipak, iako vježbaju relativno često, nešto manje od pola ispitanika još uvijek nije u potpunosti zadovoljno svojom tjelesnom formom. Više od pola ispitanika mjeri rezultate tjelesnih aktivnosti, a za to se najčešće koriste pametni satovi upareni s aplikacijama na pametnim telefonima.

blank

Kada je riječ o odabiru gadgeta koji je ujedno i trening partner, izdržljiva baterija i velik izbor ponuđenih vježbi, uz prihvatljivu cijenu pokazale su se najvažnijim stvarima koje korisnici uzimaju u obzir. Kada je riječ o pametnim satovima, najvažnijom se pokazala značajka mjerenja pulsa i drugih tjelesnih funkcija, koju je kao ključnu prepoznalo više od 70 posto ispitanih, a po važnosti slijede mogućnosti mjerenja koraka i spajanja s pametnim telefonom.

Trećina ispitanika potvrđuje da im je kod sportskog sata važna mogućnost personalizacije kako bi partner na njihovom zapešću odražavao njihov stil života, a trećini je najvažnije da im pametni sat na raspolaganje stavlja pregršt korisnih funkcija. Važnom se pokazala i cijena, koju kao ključnu ističe četvrtina ispitanika. Indikativno je i da je više od 60 % ispitanika spremno izdvojiti do 1.500 kuna za idealan sportski pametni sat, a druga najzastupljenija cjenovna skupina je između 1.500 i 2.000 kuna koju je istaknula četvrtina ispitanika.

Huawei Watch GT 2e
Huawei Watch GT 2e

Huawei je svoj pametni sat Watch GT 2e prilagodio potrebama korisnika. Sat nudi sve najvažnije mogućnosti istaknute u istraživanju, uz zadržavanje prihvatljive preporučene maloprodajne cijene od 1.399 kuna. Novi Huaweijev pametni sat dodatak je popularnoj liniji Watch GT, a ističe se podrškom za čak 100 načina vježbanja, u rasponu od tradicionalnih sportova do modernih tjelovježbi.