KOLUMNA: Motorola RAZR – čudo ili ne? Zašto svi očekuju najjače performanse?

blank

Ovaj mjesec su nas iznenadili jedan mobitel i jedan automobil – Motorola RAZR 2019 i Tesla Cybertruck. Iz sadašnjosti vraćamo se u prošlost

I dok o Teslinom pickup kamionetu Cybertruck neću baš previše pisati na ovom mjestu nego na drugim mjestima na kojima pišem o automobilima, jer će mi studeni 2019. ostati u pamćenju po ta dva događaja, moram priznati kako me već neko vrijeme neki mobitel poput RAZR-a nije toliko razveselio. Cybertruck sam spomenuo kao model koji je zaintrigirao velik broj ljubitelja tehnologija.

Razveselila me je Nokia 3310 u veljači 2017. kad sam ju po prvi put isprobao u Barceloni na MWC-u. Pojavila se kasnije i Nokia 8110, ali nije ispunila moja očekivanja. I dok je 3310 i 2000. godine bila jeftini mobitel za nešto više od 1000 kuna, jeftin je bio i njezin nasljednik. Makar je nekima i 450 kuna bilo previše za dati.

Istovremeno, popularna banana iz 1996. godine, Nokia 8110 je tada koštala jako puno novca, u današnjoj protuvrijednosti otprilike kao nova Motorola RAZR 2019 (1500 dolara odnosno oko 11.000 kuna), dok nova banana Nokia 8110 4G iz 2018. niti je skupa (oko 500 kuna) a niti izgleda skupo. Tu su tvorci nove Nokije “promašili fudbal”.

Vratimo se na Motorolu. Sjećam se 2004. godine i dolaska mobitela RAZR V3 koji je tada koštao oko 6000 kuna. Dakle, nije si ga mogao priuštiti bilo tko. Tada se to tako vrjednovalo, jer kakva je korist od skupog mobitela na stolu ispred vas ako ga bilo tko može kupiti i također staviti na stol. S istim ponosom.

Ono što je daleko bitnije od tih 6000 kuna, iako su se kasnije pojavile i izvedbe koje nisu bile izrađene od metala nego od neke vrste plastike pa su i bile daleko jeftinije, jeste konstrukcija prvog RAZR V3 modela. U jednom Motorolinom servisu su nakon otvaranja RAZR V3 modela biti izuzetno začuđeni inženjerskim rješenjima kojima je mobitel te 2004. godine obilovao.

Tek kad ga vidite rastavljenog shvatite kakav su težak zadatak tada imali Motorolini inženjeri. Netko je nacrtao mobitel, s tankim kućištem u oba dijela, a vi izvolite to napraviti, moglo bi se sve zažeti u nekoliko riječi. Vjerojatno je takva situacija bila i davne 1996. godine kad je izašao prvi StarTAC, također preklopni mobitel koji nije sličio na cigle iz tog vremena.

I tada su inženjeri posegnuli za nekonvencionalnim rješenjima kakva su svi izbjegavali i jednostavno sastavljali mobitel. StarTAC je izgledao, kad biste ga pojednostavljeno pogledali po komponentama, kao kakva slagaljka. Uslijedili su kasnije Vader i Aura modeli, pa V70 i V80 s okretnim mehanizmom (neke od ovih modela možete vidjeti u uvodnoj fotografiji). Motorola je puno toga inovativnog dala svijetu mobitela, a sve je počelo 1973. s prvim mobitelom na svijetu Dynatac.

Tako nekako izgleda i novi RAZR 2019. Dugo se kuhalo po medijima kako Motorola (Lenovo) rade na ponovnom oživljavanju legende. Sredinom studenog 2019. to se i dogodilo, predstavljena je nova izvedba koja se mnogima svidjela. I dok su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X koristili svoja rješenja stvaranja tableta unutar kućišta smartphonea, Motorola se okrenula drugom smjeru i napravila praktičan mobitel. Nadam se da će biti dugotrajniji, što se tiče savijajućeg dijela ekrana. Kod potonjih vrijedi ona da se prvi mačići bacaju u vodu. Naravno, govorim o poslovici.

Kao da su znali da svima nama, u prednjim i stražnjim džepovima hlača, smetaju veliki mobiteli. I koji su sve veći i veći. Sviđao vam se novi RAZR i njegova oštrica nakon otvaranja ili ne, znakovito je kako se radi o praktičnom mobitelu koji će vam dati punu funkcionalnost, ali u bolje zapakiranom izdanju. Ne znam hoće li se korisnicima dati svaki put otvarati preklopni mehanizam, možda su se već toliko naviknuli na otključavanje mobitela pogledom.

Iako i za to postoji rješenje, preklop koji se sam otvara, uz pomoć elektromotora. Sjetite se Bang & Olufsen Serene iz 2005. koju je za ovaj poznati audiofilski brand izradio Samsung. Mobitel se u istom takvom, preklopnom izdanju, mogao sam otvoriti i zatvoriti. Možda bi se i sljedeći preklopni mobitel mogao, nakon našeg pogleda, sam otvoriti. Ma ne možda, nego bi se sigurno mogao otvoriti.

Mnogi su kritizirali novi RAZR 2019 zbog njegovih karakteristika odnosno ugrađenog hardvera. Zašto koristi hardver kakav pronalazimo u modelima vrijednosti 3000 kuna, pitaju se mnogi. Vjerojatno s pravom. Ali, povucimo paralelu s automobilima. Zato sam i spomenuo jedan model na početku kolumne.

Hoćete li kupiti novi Golf 8 s najjačim motorom? Čekate li GTi izvedbu koja će se pojaviti sljedeće godine? Ili bilo koji drugi automobil, možda baš Teslu Cybertruck. Taj će model krajem 2021. godini biti dostupan u tri izvedbe, koje se razlikuju po broju motora (jedan, dva ili tri), po kapacitetu baterije (doseg do 400, 480 i 800 kilometara), ali i cijeni (39.900 dolara, 49.900 dolara te 69.900 dolara). Ono što je još bitnije jeste ubrzavanje – 6,6 sekundi, 4,6 i 3 sekunde do gotovo 100 km/h. Uzet ćete, ako vas zanima taj automobil, najjaču izvedbu?

Tako je i s Motorolom RAZR. Da, skupa je, uz cijenu od 1500 dolara. Ali, koliko košta vaš rabljeni automobil? Za koliko biste ga prodali? Recimo, za 12.000 eura? A što ako u Njemačkoj košta 10.000 eura, vjerojatno i u boljem stanju. Zašto ga ne biste prodali po toj cijeni, realnija je. Radi se o tome da svoju stvar uvijek želite prodati za najveću moguću cijenu. Motorola zaista toliko i vrijedi. Pogledajte koliko koštaju iPhone 11 modeli, jesu li vam preskupi?