Više od 200 IT i poslovnih stručnjaka na Adriatic AWS Innovation Days 2019

blank

Tijekom dva dana Opatija je bila središte za cloud stručnjake iz cijelog svijeta, održana je konferencija Adriatic AWS Innovation Days 2019

Na najvećoj konferenciji u našoj široj regiji o cloud tehnologijama slušalo je više od 200 IT i poslovnih stručnjaka. Adriatic AWS Innovation Days 2019 konferencija održana je u Opatiji 10. i 11. listopada 2019, a grad se pretvorio u središte za cloud tehnologije i prvenstveno AWS servise, diskutiranje o novitetima i tehnološkim naprecima, razmjene iskustava te druženje istomišljenika.

blank

Konferenciju su zajedničkim snagama organizirali Amazon Web Services (AWS), tržišni lider u području cloud computinga, i iOLAP, informatička firma iz Rijeke i AWS-ov Advanced Consulting Partner, koja koristi AWS servise još od davne 2006. godine i pomaže tvrtkama svih veličina iskoristiti prednosti računarstva u oblaku.

Konferenciju su otvorili Mark Schwartz i Nick Larsen. Mark Schwartz renomirani je autor više poslovnih knjiga uspješnica, AWS-ov strateg i evanđelist. U svojoj je dugoj profesionalnoj karijeri pomogao mnogim kompanijama s njihovim digitalnim transformacijama. Podijelio je s publikom kako računarstvo u oblaku omogućuje kompanijama da postanu agilnije i inovativnije.

blank

Nick Larsen, iOLAP-ov potpredsjednik već godinama pomaže vodećim globalnim kompanijama iskoristiti prednosti računarstva u oblaku u svrhu unaprjeđenja poslovanja i rješavanja poslovnih problema na inovativne načine. Kako i sam naziv konferencije govori, oba predavača održala su predavanja na temu inovacija odnosno inovativnosti te podijelila s publikom vlastita iskustva i praktične savjete kako poticati te održati kulturu inoviranja unutar poduzeća svih veličina i kako računarstvo u oblaku može doprinijeti tome.

Nick Larsen, predavač koji već treću godinu za redom predaje kao jedan od glavnih govornika te također aktivno sudjeluje u organizaciji same konferencije, podijelio je s nama par riječi vezano uz
konferenciju:

„Impresioniran sam Adriatic AWS Innovation Days 2019 konferencijom. Konferencija nastavlja privlačiti vrhunske talente kako predavača, tako i polaznika. Ovogodišnje teme bile su pronicljive i odražavaju nevjerojatnu strast prema AWS servisima koja je prisutna u ovoj regiji. Iskreno se veselim rastu i slanju novih poruka u 2020. godini“.

Više o samoj konferenciji rekao nam je i Luka Kladarić, koji je baš na ovoj konferenciji imao premijeru svog novog predavanja „The Platform is Dead, Long Live the Platform“:
„Adriatic AWS Innovation Days je, kao i svake godine do sad, bila izvrsno organizirana. S atraktivnim izborom stranih i domaćih predavača uspješno se pozicionira kao referentna AWS konferencija u Hrvatskoj. Veselim se posjetiti ju i iduće godine, kao predavač ili posjetitelj.“

Kvalitetnog sadržaja na konferenciji sigurno nije falilo, a osim iOLAP-ovih i AWS-ovih predavača, mogli smo poslušati i regionalne stručnjake poput Dženana Dževlana, DevOps Lead i voditelj AWS korisničke grupe u BiH, Mladena Maravića iz globalno uspješnog Repslyja, Tomaža Borštnara iz slovenskog Fast Lanea i Alena Bašića iz zagrebačkog Ingemarka, među ostalima.

blank

Panel diskusije u tzv. „Executive tracku“ bavile su se relevantnim temama migracija u cloud i razvoja modernih aplikacija pomoću AWS-ovih servisa, izazvale su izvanredan interes, zanimanje, a i angažman publike.

Za kraj konferencije organizirana je i nagradna igra za sve sudionike, a u sklopu koje su nasumično izabrani dobitnici pomoću kreativnog rješenja kojeg su iOLAP-ovi zaposlenici napravili za potrebe konferencije, a uključivalo je više AWS servisa, AWS IoT Button i Amazon Alexu.

blank

Na samoj konferenciji prisustvovalo je 28 predavača, panelista i moderatora, a konferenciju je podržalo ukupno 18 sponzora i partnera, dok je prisustvovalo 200-tinjak stručnjaka različitih profila i iz različitih industrijskih vertikala. Konferencija zaista zaslužuje status internacionalne i naslov najveće regionalne AWS konferencije obzirom da je ove godine, ne samo okupila sudionike iz zemalja regije, kao što su Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, već i sudionike i predavače iz zemalja kao što su Amerika, Luxemburg, Njemačka i Nizozemska.

Adriatic AWS innovation Days svake godine dobiva na sve većem značaju među poslovnim kao i IT stručnjacima te je evidentan veliki napredak i rast iz godine u godinu. Organizatori navode kako sljedeće godine očekuju još više sudionika te najavljuju još kvalitetniji sadržaj.

blank